A sikeres projekt titka

Egyéb

Mi a sikeres projekt legfontosabb feltétele?

A sikeres projekt első és legfontosabb feltétele a megvalósítás.

Bizony. Ilyen egyszerű.

Vegyük példának ezt a blogot: 2016. július 14-e került bejegyzésre a projektmania.hu domain, az azóta eltelt 316 nap alatt bőven lett volna idő felfuttatni, nemhogy elindítani. Mégis, az első bejegyzés a mai nap született csak meg.

Projekt - ötletelés
Projekt – ötletelés

Miért maradt el a ProjektMánia megvalósításának az első lépése?

2016-ban saját projektkezeléssel foglalkozó céget akartam létrehozni. Teli voltam új ötletekkel, értsd és mondd: olyan ideákkal, amelyek még csak meg sem fordultak más szakmabeliek fejében. Az ország megreformálásától kezdve a szakma új alapokra helyezésén keresztül a fénysebességgel történő meggazdagodásig minden ott volt előttem, kristálytisztán, egyik szépen kinőtt a másikból. A nagyívű ötletek, gondolatok helyett azonban még a közreadásukhoz szükséges blog első posztját se írtam meg.

Magánéletbeli változások, szeszek, költözés, lila ködök, randevúk, új kapcsolat, gyors szakítás, a kapcsolat megújítása, lila ködök, szerelem, nyaralás, szeszek, lila ködök, szeszek, a régi munkahely feladása, szeszek, sportsérülés, szeszek, lila ködök, új munka, szeszek, szerelem, utazás, szeszek, lila ködök, szerelem, szerelem, szerelem, költözés, munka, utazás, szerelem, munka, munka, munka – hát ilyen sok minden történt velem az elmúlt háromnegyed évben.

Mondhatni, az élettől nem tudtam elindítani ezt a szerény blogot, és hát az élet halálosan komoly dolog. A projekt megrekedt az ötletek szintjén. Egészen mostanáig!

Konklúzió: amíg nem kezded el megvalósítani a projekted, addig csak ötletről van szó, ha mégoly ígéretes is.

 

Vélemény, hozzászólás?